Fitnes zveza Slovenije – Odlok o začasnih omejitvah

Vlada je ne redni seji sprejela spremembe Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki so objavljene v včerajšnjem uradnem listu – njihova veljavnost je do 27. junija 2021.

Aktualne spremembe:

1. Proces športne vadbe je dovoljen vsem športnikom, kot jih določa
ZŠpo-1 (odpravljena je zahteva po izvajanju v varnih vadbenih skupinah – mehurčkih).

2. Dovoljuje se izvajanje vseh športnih tekmovanj (odpravljena je omejitev zasedenosti kapacitete sedišč).

3. Dovoljena je športno rekreativna dejavnost, ki se izvaja individualno ali v vadbenih skupinah (odpravljena je omejitev do 50 udeležencev).
 
Potrebno je enkrat tedensko testiranje strokovnih delavcev v športu, na virus SARS-Cov-2 s testom HAG. 

Za športno rekreativno dejavnost, kamor sodi naše področje velja: 
Dovoljena je v vseh pojavnih oblikah in za vse starostne skupine. Število vadečih v vadbenih skupinah ni omejeno. 

Izvajanje športno rekreativne vadbe je dovoljeno na zunanjih površinah oziroma na prostem ter v zaprtih športnih objektih.

Zaradi preprečevanja okužbe z virusom SARS-CoV-2 se priporoča upoštevanje higienskih navodil oziroma priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljnjem besedilu: NIJZ), ki so objavljena na spletnih straneh NIJZ.

Udeleženci športno rekreativne vadbe se ne rabijo testirati.
Strokovni delavci v športu se morajo redno tedensko testirati na virus SARS-CoV-2 s testom HAG ali testom PCR oziroma morajo izpolnjevati PCT pogoje  (prebolevnost-cepljenje-testiranje).

Testiranje ni potrebno v primeru:

1. dokazila o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, če je izdano v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike.

2. dokazila o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev ali potrdila zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev,

3. dokazila o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je preteklo od prejema zadosti časa (odvisno od proizvajalca).

Dokazila o testiranju se upoštevajo, če so bila izdana v državah članicah Evropske unije oziroma državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali v Združenih državah Amerike.

Pregled veljavnih omejitev pri izvajanju športnih programov z ustreznim tolmačenjem je objavljen na spletnih straneh Vlade RS 
https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2 v zavihku Omejitve pri izvajanju športnih programov oziroma na podstrani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-pri-izvajanju-sportne-vadbe-in-rekreacije/.

Vaš FZS!

Napišite odgovor ali komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino