SLOFIT

Vitalno v zrelih letih

Treningi za moč so pomembni v prav vsaki starostni skupini, toliko bolj v tistih skupinah, ki so rizične.

Zelo pomembni so pri odrasli in starejši populaciji. Zakaj?

NIJZ je v raziskavi, ki je zajela obdobje 2015-2017 navedel, da so težave pri hoji in motnje ravnotežja pri starejših ljudeh najmočnejši dejavniki tveganja za padce. Tveganje naj bi bilo 2–3-krat večje kot pri osebah, ki teh težav nimajo. Zaradi padcev je v tem obdobju umrlo letno 510 oseb, starejših od 64 let, od tega 206 moških in 304 ženske.

Hoja je pri starejših ljudeh bolj toga in slabše koordinirana saj imajo oslabljene reflekse in zmanjšano mišično moč. S starostjo se skrajša dolžina koraka in zmanjša višina dvigovanja nog, posledica je manjša sposobnost preprečitve padca, če osebi nepričakovano zdrsne ali se med hojo spotakne.

Kako si lahko pomagamo?

Izboljšamo ravnotežje, poskrbimo za stabilizacijo telesa, ter pridobimo na mišični masi, da bodo naši koraki povsem samozavestni.

Obiščite najbližji fitnes ali drug športni center, obrnite se na strokovno usposobljeno/izobraženo osebo, ki vam bo znala svetovati pri doseganju vaših ciljev in izboljšanju vsakdana oziroma na njih napotite svoje starše, stare starše ali druge, za katere želite, da starost preživijo kakovostno. V sklopu projekta Vitalno v zrelih letih, se starostnikom preko podizvajalcev FZS omogoča ugodnejša ali celo brezplačna vadba, v želji po čim bolj kakovostnem preživljanju njihovega prostega časa.

AKTUALNO

AKTUALNE NOVICE

Spremljajte aktualne novice & dogodke iz sveta športa tudi v našem blog kotičku. Se beremo.

OSTANITE V STIKU,
PRIJAVITE SE NA NAŠE E-NOVIČKE!

OSTANITE V STIKU Z NAMI!

Prijavite se na naše e-novičke. Ostanite v stiku z našo ponudbo, akcijami in aktualnimi dogodki iz sveta športa.

DRUGI O NAS

Vsi tečaji Fitnes zveze Slovenije potekajo v živo, saj smo zagovorniki strokovnosti. V nadaljevanju nekaj mnenj naših zadovoljnih tečajnikov.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino