logotip-finalni-fzs-1
ZGODOVINA

KRATKA ZGODOVINA

Njen poglavitni namen je skrb za vsestranski strokovni, kadrovski, vsebinski in organizacijski razvoj fitnesa in skupinskih vadb ter pilatesa. Zadnja leta vedno več pozornosti namenja tudi področju zdrave prehrane. Zveza je ustanovljena na podlagi Zakona o društvih kot zveza društev. Skozi vsa leta delovanja se Zveza zavzema za usposabljanje strokovnega kadra, ki omogoča prebivalcem Republike Slovenije kvaliteten in zdrav življenjski slog. Skrb za zdravje in kvaliteto življenja državljanov in državljank RS je imperativ, ki zahteva odličnost strokovnega in poslovnega delovanja, k čemur strmi vizija Fitnes zveze Slovenije.

Poleg tečajev, seminarjev in kongresa, je FZS izvajalka ali partnerica različnih projektov na nacionalni in mednarodni ravni. Želite sodelovati v projektih? Pišite nam in dogovorili se bomo o različnih možnostih.

Fitnes zveza Slovenije (FZS) je bila ustanovljena decembra 1999, z namenom povezovanja društev, fitnesov in drugih oseb zasebnega prava in njihovih lokalnih asociacij, ki se ukvarjajo s fitnesom, aerobiko, individualno in skupinsko fitnes vadbo, bodybuildingom, ter izvajajo vzgojne, izobraževalne, zdravstvene, kulturne, umetnostne in druge športnorekreacijske dejavnosti. V preteklih letih je širila svojo prepoznavnost preko usposabljanj, projektov, enodnevnih seminarjev, ter udejstvovanjem na različnih množično športnih prireditvah.

Svoje prvo usposabljanje je Fitnes zveza Slovenije izvedla v letu 2001, z nazivom Osebni trener fitnesa. Takoj za tem je področje usposabljanja razširila na tri področja: fitnes, skupinsko fitnes vadbo in pilates. Omenjena usposabljanja uspešno izvaja še danes, svoje področje pa v zadnjih letih širi tudi v segment prehrane. Od leta 2007 je pričela z izvajanjem različnih projektov, katere cilj je povečati delež športno aktivnih prebivalcev v RS. Najbolje sprejeti projekti se izvajajo še danes in sicer: SLOFIT – naredimo Slovenijo aktivno, Vitalno v zrelih letih, Študentski fitnes, Fit Liga, Mentorstvo-povej naprej, Aktivno za boljši jutri, …

AKCIJA

ŽELITE SODELOVATI V NAŠIH PROJEKTIH?

Se zavedate, da je zmerna in strokovna vadba eden izmed stebrov do zdravja? Postanite član FZS, sodelujte pri izvajanju različnih programov in skupaj z nami doprinesite k aktivnejšemu življenju prebivalk in prebivalcev Republike Slovenije.

RAZBIJAMO TABUJE! Postanite član Fitnes zveze Slovenije. S skupnimi močmi bomo ljudi prepričali, da je fitnes način življenja in skrb za zdravo telo!

Kratka zgodovina Fitnes zveza Slovenije

IMATE VPRAŠANJE? Z VESELJEM VAM ODGOVORIMO!

»Termin fitnes izvira iz korena besede fit, kar predstavlja stopnjo splošne telesne pripravljenosti posameznika. Bolj kot ima nekdo razvite gibalne sposobnosti, višji ima nivo fitnesa. Torej, bolj kot je nekdo vzdržljiv, močan, koordiniran, agilen, eksploziven in gibljiv, bolje je splošno telesno pripravljen. Prav tako pa je pomembna uravnoteženost razvoja gibalnih sposobnosti. Če nekdo poseduje visoko stopnjo razvoja vzdržljivosti (npr. maratonec), še ne pomeni, da je dobro splošno telesno pripravljen. Prav tako to velja za nekoga, ki poseduje le visoko stopnjo razvoja jakosti (npr. powerlifter).«

Grega Jenko, prof. šp. vzg.

vodja modula funkcionalna fitnes vadba

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Call Now Button