Dni
Ur
Minut
Sekund
CERTIFICIRANI

osebni trener za treninge v fitnesu

Hodite v fitnes center? Želite postati osebni trener in delovati na fitnes področju, si pridobiti dodatna znanja, razširiti spekter že obstoječih? Je vaš cilj izvajati individualne treninge s strankami?

Ne glede na to ali ste fitnes navdušenec, strokovni delavec v športu, ki želi razširiti znanje ali pa vas področje zanima zaradi osebne rasti. Tečaj, ki zajema znanja, katera v vsakdanjem življenju še kako pridejo prav. Pridružite se nam in poskrbite za življenjsko naložbo.

Tečajniki na usposabljanju, ki poteka v živo, prejmejo teoretično kot tudi praktično znanje od vrhunskih izkušenih strokovnjakov iz prakse. Mnenja tečajnikov po opravljenem tečaju pa si lahko ogledate v video posnetku.

ŽELITE PRIDOBITI LICENCO S PODROČJA TRENERSTVA?

Kaj lahko OD MODULA osebno trenerstvo pričakujete?

Tečaj omogoča posamezniku pridobiti kompetence in znanja, spretnosti ter odgovornosti za načrtovanje, organiziranje, izvajanje in spremljanje procesa športne vadbe na področju osebnega trenerstva rekreativne gibalne dejavnosti, s ciljem ohranjanja zdravja in osebnih ciljev vadečih za potrebe športne panoge.

Proces izvajanja vadbe na področju fitnesa predstavlja vodenje in izvedbo načrtovanega procesa vadbe, kjer gre za izvajanje posameznih delovnih nalog potrebnih za učinkovito vadbo in varnost udeležencev v procesu vadbe. 

TRAJANJE PROGRAMA: 134 UR

VSEBINA TEČAJA:

MODUL OSEBNI TRENER V FITNES CENTRU:

– Spoznavanje različnih fitnes centrov po Sloveniji in okolij za vadbo
-Tehnike vadbe na trenažerjih, z ročkami, drogom, s škripci in na drugih vadbenih orodjih – nastavitev, postavitev stranke, dihanje, različni načini pravilne možnosti izvedbe in zakaj. Odpravljanje nepravilnosti pri vadbi.
– Osnove TRX-a
– Osnove Kettlebella
– Osnove olimpijskega dvigovanja
– Osnove uporabe pilates rekvizitov v fitnesu
– Vadbeni procesi iz teorije v prakso : osnovni vadbeni program s prehrano v fitnesu: za začetnike, za pridobivanje kondicije, za mišično maso, za izgubo odvečne maščobe, za mladostnike, odrasle in starejše, reševanje in oblikovanje treningov za različne primere… 
– Sprejem stranke, meritve z analizatorji telesne sestave, obrazložitev rezultatov in prilagoditev treninga in prehrane glede ugotovitve meritev.
-Prehrana za preoblikovanje telesa.
– Vadbeni programi in priporočila za specifične skupine: starostniki, najstniki, otroci, nosečnice, po porodu, menopavza, po poškodbi, ljudje s kroničnimi obolenji, ljudje s posebnimi potrebami.

SKUPNE VSEBINE, NE GLEDE NA MODUL, KI GA USMERJATE:

– Osnove funkcionalne anatomije (poznavanje  osnovne sestave skeletnega sistema, oblike sklepov in osi gibanja in poznavanje osnovne sestave  mišično-vezivnega sistema)
-Osnove biomehanike (poznavanje temeljnih zakonitosti človekovega gibanja z vidika kinematike in dinamike; razumevanje delovanja sil na telo ter telesne segmente)
-Osnove fiziologije (poznavanje osnovnega delovanja srčno-žilnega, respiratornega, nevroendokrinega, metaboličnega in mišičnega sistema)
-Osnove razvoja gibalnih sposobnosti (moč, jakost, gibljivost/mobilnost, ravnotežje, koordinacija, vzdržljivost)
-Psihosocialne osnove športa
-Odgovornost in zakonodaja v športu
-Osnove prehrane – Analiza telesne drže (problematika, vzroki, korekcije,…)
– Metodika učenja temeljnih gibalnih vzorcev (hoja, tek, počep, pritiski, potegi, poskoki,…)

POGOJI ZA VPIS IN RAZPISANI TERMINI

POGOJI ZA VPIS IN RAZPISANI TERMINI

Ali ste vedeli? Tečaji ne potekajo preko v naprej pripravljenih posnetkov, ker jih želimo izvajati strokovno, ter nadzorovati in spremljati vaš proces. Ko pripravljamo tečajnike na njihovo delo, sta strokovnost in kakovost osnovni izhodišči.

Na tečaj FZS osebni trener za treninge v fitnesu se lahko vpišejo posamezniki, ki imajo končano najmanj 3-letno poklicno srednjo šolo in so polnoletni.

OSEBNI TRENER
3 RAZLOGI ZAKAJ IZBRATI NAŠE TEČAJE

Pri trženju naših programov poudarjamo: strokovnost, varnost, zmernost in kakovost. V ponudbi imamo širok nabor kvalitetnih seminarjev & webinarjev s predavatelji iz prakse.

01

MODERNA OPREMA

Ker verjamemo, da je konstanten napredek nujen, to odraža tudi naša moderna oprema.

STROKOVNA ZNANJA

Naša ponudba je pripravljena na podlagi 20+ let izkušenj, mnenj tečajnikov, ... Ponudba se prilagaja glede na potrebe trga in članic FZS.

02

PRAKTIČEN PRISTOP

Predavatelji izhajajo iz prakse - vsi imajo ustrezno usposobljenost in 10+ let izkušenj.

03

IMATE VPRAŠANJE? Z VESELJEM VAM ODGOVORIMO!

PRIJAVITE SE ZDAJ

Modul: Postani inštruktor/ica skupinske vadbe.

S tečajem pričnemo 12. oktobra 2024. 

Dni
Ur
Minut
Sekund
MODUL: OSEBNO TRENERSTVO

990.00 €

- Naziv: inštruktor/ica individualnih vadb -

gym-image
 • -15% popust na modul za člane FZS
1
  1
  Košarica
  Tečaj: Osebnni trener za treninge v fitnesu
  1 X 990.00  = 990.00 
  Call Now Button