Katarzyna

POZDRAVLJENI, SEM Katarzyna Chruslak

Moje vodilo v življenju je bilo od nekdaj gibanje in šport. Vso mladost sem preživela v športni in plesni dvorani, kjer sem skozi treninge spoznavala svoje telo, njegove sposobnosti in zmožnosti. 
 
Ko sem se enkrat poglobila v pilates, sem ugotovila, da je to krasna metoda rehabilitacije tudi za paciente, ki imajo potrebo po fizioterapiji in jo lahko uporabljam za katerekoli težave. BINGO – vse na enem mestu – delo s človekom, razumevanje telesa, zdravljenje skozi gibanje.

Katarzyna Chruslak

mag. fizioterapije, prof. športne vzgoje, inštruktorica pilatesa

NA KRATKO O MENI

NA KRATKO O MENI & MOJIH PREDAVANJIH

Moje vodilo v življenju je bilo od nekdaj gibanje in šport. Vso mladost sem preživela v športni in plesni dvorani, kjer sem skozi treninge spoznavala svoje telo, njegove sposobnosti in zmožnosti. Od tam je tudi izviral moj navdih nad biologijo, kasneje anatomijo in fiziologijo.
 
Po vpisu na Športno Fakulteto sem hitro ugotovila, da se ne vidim v vlogi šolskega pedagoga. Fakulteto sem kljub temu zaključila z odliko in menim, da je to edina šola, ki te poleg strokovnega znanja nauči še življenja, borbe in vztrajnosti.
 
Vzporedno sem se vpisala na Fizioterapijo in takoj sem začutila, da bo to moje pravo poslanstvo. Delo s človekom, razumevanje telesa, zdravljenje skozi gibanje. Nisem še imela dovolj znanja, a sem vedela, da sem na pravi poti. Že tekom faksa sem se udeleževala različnih izobraževanj in delavnic ter naredila tečaj masaže in skupinskih vadb.
 
Po zaključenih fakultetah sem se preselila v Slovenijo. Želela sem se čim prej infiltrirati v družbo »gibalcev« zato sem tudi mojo prvo službo iskala kot inštruktorica vadb. Na mojo srečo sem takoj spoznala prave ljudi. Ponudilo se mi je delo kot pilates inštruktorica. Z močno voljo in zagnanostjo sem se vpisala na tečaj za vaditelja pilatesa na FZS, ki mi je hkrati bil tudi tečaj slovenščine.
 
Ko sem se enkrat poglobila v pilates, sem ugotovila, da je to krasna metoda rehabilitacije tudi za paciente, ki imajo potrebo po fizioterapiji in jo lahko uporabljam za katerekoli težave. BINGO – vse na enem mestu – delo s človekom, razumevanje telesa, zdravljenje skozi gibanje.
 
Od leta 2009 do danes sem se udeležila veliko izobraževanj, kongresov in delavnic na temo pilatesa.
 
Sledil je tudi tečaj Varne vadbe v nosečnosti in po porodu pri Sekciji fizioterapevtov za zdravje žensk.
 
Ko sem se zaposlila kot fizioterapevtka, sem se začela bolj intenzivno izobraževati v smeri manualne terapije in različnih manualnih tehnik. Opravila sem tečaj Bownove terapije. Prakticiram in zagovarjam nežne miofascialne tehnike, ki s pravilnim »imputom« informacij pomagajo telesu priti v ponovno ravnovesje.
 
Svoja raziskovanja telesa nadaljujem trenutno po konceptu Anatomy trains.
 
Od leta 2015 sem predavateljica na Fitnes Zvezi Slovenije. Sodelujem pri tečaju za pilates inštruktorje, kjer predajam znanje na področju uporabe pilates vaj pri posameznikih z gibalnimi težavami, torej kako uporabiti pilates kot del okrevanja po poškodbah in boleznih hrbtenice ter pri specifičnih populacijah kot so nosečnice, ženske po porodu, starostniki.
 
Predavala sem tudi na licenčnih kongresih FZS in hvaležna sem za to izkušnjo, saj sem ugotovila, da je del mojega poslanstva tudi predajanje znanja naprej.
 
Leta 2020 sem odprla svojo zasebno ordinacijo, Fizioterapijo Fokus, kjer vso moje znanje uporabljam z namenom ozaveščanja in izboljšanja kvalitete življenja mojih strank.
 
Moje delo me drži v zavesti, kako pomembno je skrbeti za svoje telo in zavedam se, da bolje kot
skrbim zase, bolje bom znala poskrbeti za svoje paciente in za njihovo zdravje. Zato še vedno
vztrajam z mojim načinom življenja, kjer so glasba, ples, tek in pilates, poleg moje družine, moje glavno polnilo.
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino