SIMON

POZDRAVLJENI, SEM BARBARA PRESTOR

Barbara Prestor rada uči sebe in druge. Uči svoje vadeče v dvorani, hkrati pa kot predavateljica sodeluje v sklopu izobraževanj Fitnes zveze Slovenije pri modulu pilates, kar pomeni da je odgovorna tudi za vse tiste inštruktorje pilatesa, ki prihajajo za njo.

Barbara je vodja modula za pilates in soavtorica priročnikov Pilates 1 in Pilates 2 Fitnes zveze Slovenije.

Barbara Prestor

VODJA MODULA PILATES

NA KRATKO O MENI

NA KRATKO O MENI & MOJIH PREDAVANJIH

Barbara Prestor je svojo športno kariero začela v plesnih vodah, kjer je že kot majhna deklica plesala latinsko-ameriške in standardne plese ter kasneje v le-teh tudi tekmovala. Prav tako je bila 15 let aktivna mažoreta mažoretne skupine Pivovarne Laško, s katero se je večkrat udeležila tako državnih kot evropskih tekmovanj v skupinski in solo kategoriji. V okviru mažoretnih dejavnosti se je prvič srečala s pedagoškim delom, ki jo je navdušilo, tako da je prevzela poleg laške otroške skupine mažoret tudi vodenje mažoretnih skupin v Levcu in Dobrni.

V študentskih letih se je zaradi študija slovenščine odpovedala treningom športnega plesa, katere pa je sčasoma tako pogrešala, da je začela, po opravljeni vaditeljski licenci Fitnes zveze Slovenije, poučevati različne vrste skupinskih vadb (klasično aerobiko, spinning, Les Mills programe: Body Balance, Body Vive in Body Pump, vadbo za posameznike z osteoporozo, vadbo za seniorje, vadbo za nosečnice, pilates …) po različnih ljubljanskih fitnes centrih.

Opravila je  torej veliko nadaljevalnih izobraževanj (Pilates Coach fitness, Trx, Bosu, Flowin, Gliding, Vadba v nosečnosti, Vadba pri osteoporozi, Les Mills, kongresi FZS, konvencije, izobraževanja v tujini …)

Po letih izobraževanj, izpopolnjevanj ter izkušenj z delom v dvorani se je odločila, da se bo preusmerila izključno v pilates, ki predstavlja njeno strast in prežema njeno življenje na vseh ravneh.  

Sama sebe že iz otroštva vidi kot učiteljico. Rada uči sebe in druge. Uči svoje vadeče v dvorani, hkrati pa kot predavateljica sodeluje v sklopu izobraževanj Fitnes zveze Slovenije pri modulu pilates, kar pomeni da je odgovorna tudi za vse tiste inštruktorje pilatesa, ki prihajajo za njo.

Barbara je vodja modula za pilates in soavtorica priročnikov Pilates 1 in Pilates 2 Fitnes zveze Slovenije.

Navdušuje se nad izvornim, klasičnim pilatesom, ki ga je pod imenom »contrology« izumil in učil Joseph Pilates. Že več let se izobražuje v tujini – pod mentorstvom Glorie Gasperi in njene šole Pilates Emotion, z možem Janom pa sta ustanovila tudi Pantarhei studio (studio klasičnega pilatesa s pilates napravami) v Trzinu. Pilates ji vsak dan prinaša nove izzive in jo uči sprejemati svoje pomankljivosti in se veseliti svojih moči, predvsem pa se ob izvajanju klasičnih pilates vaj počuti kot majhen otrok med igro, ki ga nadvse zabava – in tako se učenje nikoli ne konča.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Call Now Button