Anja

POZDRAVLJENI, SEM Anja Gržinič

Anja Gržinič, navihana in energična plesalka jazz baleta in stepa, navdušena učiteljica smučanja je proti koncu študija našla svojo novo ljubezen – pilates.

Sodeluje kot predavateljica na modulu pilates. Vsako leto znova je pomagala pri nadgradnji usposabljanj in skupaj s sodelavci na FZS izdala tudi dva priročnika. Ob stalnem izobraževanju na tem področju in predavanjih na različnih kongresih, je našla pot do klasičnega (izvornega) pilatesa, nad katerim se navdušuje v zadnjem času.

Anja Gržinič

Prof.športne vzgoje, trenerka Pilatesa

NA KRATKO O MENI

NA KRATKO O MENI & MOJIH PREDAVANJIH

Navihana in energična plesalka jazz baleta in stepa, navdušena učiteljica smučanja, se je z vstopom na Fakuteto za šport spoznavala z vsemi športi. Med študijem je delala na področjih poučevanja plesa, smučanja, aerobike, fitnesa, plavanja,… Svojo smer aerobika in fitnes je izbrala, ker je imela vizijo ukvarjati se s povprečnimi ljudmi, ki ljubiteljsko skrbijo za svoje zdravje z gibanjem. V fitnes centrih je bila inštruktorica fitnesa in vodenih vadb ter tudi osebna trenerka.

Proti koncu študija je našla svojo novo ljubezen – pilates in opravila prvi tečaj s tega področja (Pilates Coach, Julie Afram). Ker jo je tema vedno bolj zanimala in je bila pri nas še zelo neznana, je svojo diplomsko raziskovanje posvetila pilatesu.

Po diplomi na Fakulteti za šport 2004 (naslov diplomskega dela Pilates), je na Fitnes zvezi Slovenije zasnovala novo usposabljanje za vaditelje in inštruktorje pilatesa (prvi tečaj 2005).

Zaposlila se je kot profesorica športne vzgoje na Gimnaziji Jožeta Plečnika, vendar sodelovanja z FZS ni opustila.  Še vedno sodeluje kot predavateljica na modulu pilates. Vsako leto znova je pomagala pri nadgradnji usposabljanj in skupaj s sodelavci na FZS izdala tudi dva priročnika. Ob stalnem izobraževanju na tem področju in predavanjih na različnih kongresih, je našla pot do klasičnega (izvornega) pilatesa, nad katerim se navdušuje v zadnjem času.

Izobražuje se pri Glorii Gasperi, ki je svoje znanje nabirala v Ameriki pri Jayu Grimesu (direktni Pilatesov učenec). Privlači jo celoten sistem, ki ga je postavil Joseph Pilates, to pomeni tudi pilates na njegovih napravah. Skupaj s prijateljico sta si postavili studio za pilates v Medvodah, v katerem tudi redno proučuje. V Medvodah poučuje tudi skupine funkcionalnega treninga in pilatesa ter pleše v skupini Dance Ladies. Po svojih dveh porodih je dolgo poučevala tudi vadbo za mamice z dojenčki Fitmama, ki  jo je sama razvila. Sedaj mamice poučuje samo še individiualno v svojem studiu.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino