Sandi

POZDRAVLJENI, SEM Sandi Bitenc

Sandi Bitenc je specialist za funkcionalno medicino, Guinnessov rekorder, vsestranski športnik, potapljač, adrenalinski odvisnež, … 

Sandi Bitenc

Specialist za funkcionalno medicino

NA KRATKO O MENI

NA KRATKO O MENI & MOJIH PREDAVANJIH

Pri devetih mesecih se je prvič znašel na urgenci zaradi astmatičnega napada. Astma in bronhitis sta ga  spremljala več kot polovico  življenja, z njimi pa antibiotiki in 4 stene njegove sobe. 

Počasi je pričel s prehrano urejati svojo prebavo in tudi svojo bolezen. Sčasoma se je prebava ustalila in tudi alergije so se hkrati zmanjšale. Pumpice naenkrat ni več potreboval in astma ter bronhitis sta kar naenkrat izginila.

Svoje znanje in izkušnje z veseljem deli na različnih predavanjih, dogodkih,… Svetuje pri: zapletih s črevesjem, avtoimunih obolenjih, zgagi in refluksu želodčne kisline, kandidi, celiakiji in glutenski intoleranci, težavah s ščitnico.

Beseda »dieta« je danes postala sinonim za hujšanje, čeprav to ni njen osnovni pomen. Danes poznamo na tisoče diet in le redke vzdržijo kritično, znanstveno presojo tako njihovih osnovnih principov delovanja kot tudi učinkovitosti.

Spoznajte katere diete so najpopularnejše, na kakšnih predpostavkah so zgrajene in zakaj delujejo (ali pa tudi ne). Dobili boste odgovore na najpogostejša vprašanja in mite o popularnih dietah kot so vegetarijanska/veganska, Ketogena, LCHF, brez glutenska, Paleo, po krvnih skupinah, razstrupljevalne diete in druge.

Z vami bo Sandi Bitenc, ki bo izpostavil tudi nekaj manj znanih, kvalitetnih diet, ki jih lahko uporabljate kot orodja pri vaših strankah.

“Brez urejene prebave vam tudi najbolj zdrava hrana ne pomaga prav nič!”

Kadar govorimo o prehrani, pogosto pozabljamo, da jo moramo najprej tudi prebaviti in absorbirati, preden ima v našem telesu učinek. Spoznali boste, kateri organi sodelujejo pri prebavi hrane, kako se hrana razgradi in absorbira, ter kako iz nje proizvedemo energijo. Podrobneje bo predstavljena problematika stresa in prebave, še posebej njegovega vpliva na izločanje želodčne kisline ter vpliv na črevesno mikrobioto.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino