Vrednote in vizija - Fitnes zveza Slovenije

Prijave zbiramo do 25. februarja 2024.  

Prijavi se pravočasno:

Dni
Ur
Minut
Sekund
FITNES

POSTANI TRENER FUNKCIONALNE / FITNES VADBE

Kaj lahko pričakujem? Pridobili si boste nekatera znanja in veščine s področja sestave (anatomija) in delovanja (fiziologija) človeškega telesa, fizikalnih zakonitosti (biomehanika) telesa ter osnov gibanja (kineziologija) in razvoja gibalnih sposobnosti (gibljivost, moč, vzdržljivost,..).

Poudarek tečaja je na PRAKSI (glej predmetnik!), katera NE poteka on-line.

Predmetnik sestoji iz 60 ur teoretičnih predavanj v učilnici (modul 1) ter 64 ur praktičnih predavanj v telovadnici/gymu (modul 2), kjer se najprej spoznamo s pomenom funkcionalnosti gibanja (zavedanje lastnega telesa, dihanje, metodika učenja gibalnih vzorcev (počep, skleca,..), itd.) , zatem razvoju gibalnih sposobnosti (moč, jakost,..) in nazadnje še programiranju vadbe (pisanje vadbenih planov!).

Potem je ta tečaj zagotovo prava izbira!

ŽELITE PRIDOBITI CELOVITO ZNANJE IN CERTIFIKAT IZ FUNKCIONALNE FITNES VADBE? PRIDRUŽITE SE!

MODUL: FUNKCIONALNA FITNES VADBA

TEORETIČNA PODLAGA IZ MODULA 1:

– Osnove funkcionalne anatomije (poznavanje  osnovne sestave skeletnega sistema, oblike sklepov in osi gibanja in poznavanje osnovne sestave  mišično-vezivnega sistema)
-Osnove biomehanike (poznavanje temeljnih zakonitosti človekovega gibanja z vidika kinematike in dinamike; razumevanje delovanja sil na telo ter telesne segmente)
-Osnove fiziologije (poznavanje osnovnega delovanja srčno-žilnega, respiratornega, nevroendokrinega, metaboličnega in mišičnega sistema)
-Osnove razvoja gibalnih sposobnosti (moč, jakost, gibljivost/mobilnost, ravnotežje, koordinacija, vzdržljivost)
-Psihosocialne osnove športa
-Odgovornost in zakonodaja v športu
-Osnove prehrane

MODUL 2 (PRAKTIČNA PREDAVANJA):

– Metodika učenja temeljnih gibalnih vzorcev (počep, mrtvi dvig, skleca,…) ter uporaba nekaterih vadbenih pripomočkov (olimpijska palica, kettlebell, trx,…)
– Analiza telesne drže (problematika, vzroki, korekcije,…)
– Diagnostika disfunkcionalnega (neučinkovitega) gibanja in korekcije
– Kreiranje vadbenega plana za
• Zdravje (brezbolečinsko gibanje, sklepna postrehabilitacija, preventiva,..)
• Razvoj gibalnih sposobnosti (gibljivost/mobilnost, moč, jakost, vzdržljivost,…)
• Morfološko transformacijo (hujšanje, mišična masa,…)
– Evalvacija nivoja fitnesa (ocena splošne telesne pripravljenosti in uravnoteženosti razvoja gibalnih sposobnosti)

 • Analiza telesne drže in dihalnega vzorca!
 • Analiza in metodika učenja temeljnih gibalnih vzorcev in aktivnosti (hoja, tek, počep, potiski, pritegi,…) z lastno telesno težo in dodatnimi bremeni (kettlebell, olimpijska palica,…) ter rekviziti (trx,…)!
 • Analiza in metodika učenja športno-specifičnih gibalnih vzorcev (crossfit,…)!
 • Analiza ter razvoj mobilnosti z mobilizacijskimi tehnikami!
 • Individualizirano programiranje vadbe za razvoj gibalnih sposobnosti (moč, jakost, vzdržljivost,…)!
 • Individualizirano programiranje vadbe za zdravje in brez-bolečinsko gibanje (hujšanje, odprava bolečin v križu, kolenih,…)!

Vsi predavatelji so dolgoletni inštruktorji, “prezenterji” na kongresih, z mnogo izkušnjami in znanjem, predvsem pa še vedno z veseljem in intuziazmom, ki ga bodo podelili z vami.

Zavzetost, kreativno sodelovanje, razvijanje samih sebe, skratka vse, kar sami menite, da dober inštruktor mora imeti.

Se najdete? Potem se vidimo kmalu!

Ali ste vedeli? Tečaji ne potekajo preko v naprej pripravljenih posnetkov, ker želimo izvajati vadbo strokovno, ter nadzorovati in spremljati njen proces. Inštruktorji in trenerji so tisti, ki poskrbijo za varno izvajanje posameznih gibalnih vzorcev.

Zakaj? Da ne prihaja do nepotrebnih poškodb, ter da ne glede na to ali trenirate zase ali za športne rezultate, dosegate zastavljene cilje. Ko pripravljamo inštruktorje in trenerje na njihovo delo, je strokovnost in kakovost osnovni izhodišči.

KAJ JE FITNES IN ZAKAJ
IZBRATI FUNKCIONALNO GIBANJE?

FITNES IN FUNKCIONALNO GIBANJE

FITNES

Termin fitnes izvira iz korena besede fit, kar predstavlja stopnjo splošne telesne pripravljenosti posameznika. Bolj kot ima nekdo razvite gibalne sposobnosti, višji ima nivo fitnesa. Torej, bolj kot je nekdo vzdržljiv, močan, koordiniran, agilen, eksploziven in gibljiv, bolje je splošno telesno pripravljen. Prav tako pa je pomembna uravnoteženost razvoja gibalnih sposobnosti. Če nekdo poseduje visoko stopnjo razvoja vzdržljivosti (npr. maratonec), še ne pomeni, da je dobro splošno telesno pripravljen. Prav tako to velja za nekoga, ki poseduje le visoko stopnjo razvoja jakosti (npr. powerlifter).

FUNKCIONALNO GIBANJE

S funkcionalnostjo opisujemo kvaliteto gibanja, kjer iščemo le mehansko učinkovito in hkrati varno izvedbo gibalnih vzorcev. Razlago slednjega lahko poiščemo v naslednjem citatu: »S počepi si bolečine v kolenu lahko pridelamo, lahko pa odpravimo« Počep je torej le gibalni vzorec, kateri sam po sebi ni ne škodljiv, ne zdravilen. Pomembno je torej znanje (poznavanje fizikalnih zakonitosti telesa, sestave in delovanja telesa,…) in razumevanje KAKO izvesti gibalni vzorec (počep, skleca, zgib, skok,…), da bo le-ta učinkovit in varen.

Pomen dobre telesne priprave ni le v stopnji razvitosti gibalnih sposobnosti (moč, jakost, vzdržljivost,..) ali telesnem izgledu (delež mišične in maščobne mase) posameznika, ampak predvsem v učinkovitosti kvalitete gibanja in obvladanja položajev lastnega telesa v prostoru. Ta sposobnost se je, vsaj pri večjem delu populacije, verjetno kot posledica sodobnega načina življenja (preveč sedenja, slabe telesne drže, neozaveščeno gibanje,…) izgubila.

Dandanašnja vloga dela fitnes trenerja je potemtakem za blagor zdravja, počutja in kvalitete življenja slehernega posameznika, zelo pomembna. Namreč ljudi poučiti in naučiti, kako zopet začutiti svoje lastno telo oziroma postati polno funkcionalno bitje.

T.i. fitnes industrija je, vsaj glede na trenutni nivo kvalitete gibanja ljudi, še v povojih oziroma zgodnji fazi razvoja. Ni namreč sprejemljivo, da kot posamezniki ne posedujemo dovolj bazičnih znanj in veščin, kako si na primer pomagati v primeru bolečega kolena ali togih in bolečih mišicah. Še huje pa je, da nismo osveščeni niti o tem, kakšna naj bi bila primerna telesna drža ali učinkovitost gibanja pri opravljanju vsakodnevnih opravil. Z višjo stopnjo učinkovitosti gibanja namreč zmanjšamo verjetnost nastanka športnih poškodb in bolečin. Da ne omenjamo pomena vrednote in zadovoljstva v gibanju, kadar bolje obvladujemo neko gibalno veščino in posedujemo boljše zavedanje telesa v prostoru ter gibanju.

OSEBNI TRENER
3 RAZLOGI ZAKAJ IZBRATI NAŠE TEČAJE

Pri trženju naših programov poudarjamo: strokovnost, varnost, zmernost in kakovost. V ponudbi imamo širok nabor kvalitetnih seminarjev & webinarjev s predavatelji iz prakse.

01

MODERNA OPREMA

Ker verjamemo, da je konstanten napredek nujen, to odraža tudi naša moderna oprema.

STROKOVNA ZNANJA

Naša ponudba je pripravljena na podlagi 20+ let izkušenj, mnenj tečajnikov, ... Ponudba se prilagaja glede na potrebe trga in članic FZS.

02

PRAKTIČEN PRISTOP

Predavatelji izhajajo iz prakse - vsi imajo ustrezno usposobljenost in 10+ let izkušenj.

03

IMATE VPRAŠANJE? Z VESELJEM VAM ODGOVORIMO!

PREDNOSTI NAŠIH TEČAJEV:

Fitnes zveza Slovenije se ponaša s širokim naborom predavateljev. Nekateri tečaji pa temeljijo tudi samo na enem predavatelju. Trudimo se tečajnikom, preko širokega nabora predavateljev, ponuditi tudi različne poglede, mnenja, izkušnje, …

TEČAJI NE POTEKAJO PREKO VNAPREJ PRIPRAVLJENIH POSNETKOV, KER ...

TEČAJI NI POSNET VNAPREJ, KER ...

Inštruktorji in trenerji so tisti, ki poskrbijo za varno izvajanje posameznih gibalnih vzorcev. Zakaj? Da ne prihaja do nepotrebnih poškodb, ter da ne glede na to ali trenirate zase ali za športne rezultate, dosegate zastavljene cilje. Ko pripravljamo inštruktorje in trenerje na njihovo delo, je strokovnost in kakovost osnovni izhodišči.

CENIK
PRIJAVITE SE ZDAJ

Modul: Postani trener funkcionalne / fitnes vadbe

S tečajem pričnemo 2. marca 2024, prijavi se pravočasno, saj prijave zbiramo do 25. februarja 2024 oz. do zasedenosti mest. 

Dni
Ur
Minut
Sekund
MODUL: FITNES FUNKCIONALNA VADBA

990.00 €

Naziv: osebni trener funkcionalne fitnes vadbe

gym-image
 • -15% popust na modul za člane FZS
1
  1
  Košarica
  Tečaj: Fitnes funkcionalna vadba
  1 X 990.00  = 990.00